FD 220 R
FD 220 R
FD 220 R
FD 220 R
FD 220 R
FD 220 R
FD 220 R
FD 220 R
FD 220 R
FD 220 R

FD 220 R

Briggs & Stratton

Tehničke informacije

 • Motor: Briggs & Stratton Vanguard V-Twin OHV / Briggs & Stratton *Intek 3.130 AVS Power Built Series
 • KW(KS): 10.3 (14) / 7.4 (10)
 • Mjenjač: 1+1 R
 • Težina: 255 kg /260 kg
 • Radni zahvat: 86 cm
 • Zapremina motora: 479 ccm/ 344 ccm
 • Noževi: Jedna rotirajuće oštrica
 • Dimenzje: 2345 mm / 860 mm / 1140 mm
 • Širina kosidbe: 86 cm
 • Kapacitet: 4000 m^2/h
 • Košara: 200 l

PDF katalozi


Zatražite ponudu ili se dodatno informirajte o proizvodu FD 220 R

Dodatni elementi (odaberite željene):



FD 220 R

FD 220 R

Zahvaljujući ugodnoj vožnji i visokoj kvaliteti reza komunalna kosilica FD 220 pokazalo je odlične rezultate na terenu.

Prednja rotaciona kosa vidljiva je operateru u svim uvjetima te time omogućuje košnju ispod drveća grmlja i nasada. Omogućuje precizan rez i uvelike štedi vrijeme koje bi potrošili na naknadnu košnju ručnim trimerom.

Širina kose je 80 cm, a visina se može podešavati  pomoću ručke smještene pored sjedala; od 30mm do maksimalno 90mm. Dodavanjem nastavaka rezni mehanizam se može podesiti na funkciju malčiranja ili bočnog bacanja.  Pokošena trava prikuplja se u spremnik za travu kapaciteta 200 l a specijalni profil nož  omogućuje izniman rez čak i kada je trava vlažna.

Grillo FD220 R je okretna s posebno dizajniranim volanom koji omogućuje  okretanje u unutarnjem promjeru od samo 30 cm! Hidrostatskim pogon kontrolira se pomoću papučice; jedna brzina unaprijed i jedna unazad. Papučica je opremljena amortizerom kako bi se smanjile vibracije tipičke za strojeve s hidrostatskim prijenosom. Svoju okretnost i lakoću manevriranja FD220 R najbolje pokazuje u skučenim prostorima i u prisutnosti prepreka.

Pokretni rezni mehanizam osigurava savršen rez čak i na valovitim. „ljuljajuća“ zadnja osovina, gume protiv klizanja, podešavanje tlaka rezne jedinice na tlu onemogućavaju da dođe do „skalpiranja“ površine. Podešavanje pritiska rezne jedinice na tlo vrši se pomoću ručke smještene ispod sjedala; sistemom za reguliranje i balansirane težine postiže se brza raspodjela težine na kotačima što čini stroj stabilnim na svim terenima.

Elektromagnetsko kvačilo povezano s noževima automatski ih isključuje kada je spremnik pun. Postoji i opcija da vas o punom spremniku obavijesti alarm. Pražnjenje spremnika vrlo je jednostavno; podizanjem poluge pored vozačeva sjedala poklopac spremnika će se otvoriti, podići i isprazniti. Rezni mehanizam se pokreće pomoću elektomagnetskog kvačila koje se aktivira pomoću spojke, a kao indikator da je aktivirano služi LED lampica. 

Parkirna kočnica kontrolira  se praktičnom polugom, to vam omogućuje da se udaljite od stroja dok je motor upaljen a rezni mehanizam isključen. Vozačevo sjedište je ergonomski oblikovano i amortizira vibracije. Sjedalo je podesivo po visini.

U ponudi su dva benzinska motora Vanguard 14 HP i Intek 10HP. Oba imaju elektro paljenje, OHV motore i obloge cilindra od lijevanog željeza. Izrađeni su po najnovijim standardima čime su potrošnja, emisija štetnih plinova i vibracije svedene na minimum. Filter zraka je lako dostupan kako bi se olakšalo čišćenje i održavanje. Ispušni sistem "Grillo Super Silent" dizajnirao je Grillo a napravljen kako bi se buka smanjila na najnižu razinu.

Čišćenje reznog mehanizma obavlja se brzo o jednostavno.Čišćenje stroja također je vrlo jednostavno - rezno kučište je opremljeno spojkom pomoću koje se može podići i okrenuti okomito pa je dovoljno samo crijevo za vodu kako bi se očistilo. Grillo FD 220 R ima papučicu za podizanje rezne jedinice što omogućuje prelaženje prepreka ili rubnjaka. Podizanje rezne jedinice je jednostavan postupak.

Također je moguće odvojiti rezni mehanizam od stroja. Motoru ii prijenosnom sustavu možete pristupiti podizanjem spremnika ili sjedala.

Svi Grillo proizvodi napravljeni su da da budu dugovječni. Sve komponente, od najjednostavnijih do najsloženijih napravljene su najkvalitetnijih materijala. Grillo u svoje strojeve stavlja samo najbolje svjetske motore. Ovaj model prošao prošao stroge testove kako bi se dokazala njegova pouzdanost (od pogonskog sustava do svih ostalih komponenti) Upravljač, sustav prijenosa, karter proizvedeni su u Grillu u Italiji. Za izradu su korišteni vrhunski materijali i tehnologija. Sve se to čini kako bi se postigla konstantna vrhunska kvaliteta.

Proces lakiranja Grillo strojeva provodi se dvije faze. U prvoj fazi se površine očiste i pripreme,  zatim se se nanosi prvi zaštitni premaz  koji izlaže visokoj temperaturi unutar komore. Prvi dio procesa jamči najbolju osnovu podlogu za daljnje tretiranje. Idući sloj sastoji se od laka koji se nakon tretiranja zapeče u komori na 190°C čime se dobije na karakterističnoj tvrdoći i sjaju.

Svi dijelovi montirani su s posebnom pažnjom za svaki detalj i testirani od strane stručnjaka. Završna inspekcija koja je obavljena na stroju znači da je motor pokrenut kako bi se provjerila njegova funkcionalnost. Sve navedene procedure u konačnici jamče visoku kvalitetu proizvoda

Dodatni priključci za kosilicu

Set za bočno istovarivanje

Set za mulching

 

Iz kategorije