FD 280
FD 280
FD 280
FD 280
FD 280
FD 280
FD 280
FD 280
FD 280

FD 280

Briggs & Stratton

Tehničke informacije

 • Motor: Briggs & Stratton Vanguard V-Twin OHV
 • KW(KS): 10.3 (14)
 • Mjenjač: 1 + 1 R varijator
 • Blokada diferencijala: Mehanička blokada diferencijala, aktivira se pedalom
 • Težina: 320 kg
 • Radni zahvat: 119 cm
 • Zapremina motora: 479 ccm, 2 cilindra
 • Noževi: 3 rotirajuće oštrice
 • Dimenzje: 2380 mm / 1190 mm/ 1200 mm
 • Širina kosidbe: 119 cm
 • Kapacitet: 6000 m^2/h
 • Košara: 280 l

PDF katalozi


Zatražite ponudu ili se dodatno informirajte o proizvodu FD 280

Dodatni elementi (odaberite željene):FD 280

FD 280

Hidrostatska kosilica sa prednjim, otvorenim reznim mehanizmon, blokadom diferencijala, visokih performansi i visoke kvalitete i u košnji u u skupljanju, to glavne su odlike Grillo FD280 kosilice. Inovativan sistem rezanja ''Grillo overblow'' omogućuje brži protok zraka/trave u kanal što značajno povećava kapacitet skupljanja čak i kada je trava vlažna, a u isto vrijeme održava razinu buku minimalnom. S obzirom da je rezno kučište smješteno na prednjoj strani kosilice, imamo potpuni pregled područja koje kosimo, a isto tako možemo bez problema kositi ispod drveća ili grmova. Grillo FD280 koilicom upravlja se pomoću volana, kompaktnih je dimenzija i ima vrlo mali radijus zakretanja što ga čini idealnim za profesionalnu upotrebu čak i na uskim mjestima.

Grillo  FD280 kosilica  rezni mehanizam sastoji se od dvije kontra rotirajuće oštrice sa strane i jedne centralne što je jedinstvena značajka ovog tipa kosilice. Dvostruko podloženi pogonski remen reznog kučišta se neće oštetiti ukoliko dođe do udarca sa stranim objektom. Maksimalna širina košnje je 113 cm, a visina virara od 30 mm do 90 mm i podešava se polugom uz vozačevo sjedalo koja ima sedam pozicija. Rezni mehanizam sa skupljanjem se može zamjeniti malčing kitom koji je dostupan za ovu kosilicu. S obzirom na inovativni sustav koji je Grillo razvio kako bi se pospjesio protok trave kroz tunel do spremnika, povećava kapacitet zapremnine koji iznosi 280 l. U zahtjevnim uvjetima npr. kada je tlo mokro, Grillo FD280 kosilica je nenadmašna. Čak i u jesenskom periodu kada je tlo prekriveno lišćem, ne dolazi do blokiranja.

Grillo FD280 kosilica je iznimno udobna za korištenje. Sjedalo je ergonomsko, podesivo isto kao i volan.Vrlo je okretna i ima radijus od samo 20 cm. Hidrostatskim prijenosom upravlja se pedalama, naprijed za kretanje unaprijed, a natrag za kretanje unatrag. Pogonska pedala opremljena je amortizerima kako bi se izbjegli nepravilni pokreti. Zahvaljujući prilagodljivom reznom mehanizmu kvaliteta reza ostaje uvijek ista čak i na neravnom terenu. Kosilica postiže brzinu od 9,5 km/h i konstantno se može prilagođavati pa će vaš posao biti brzo i efikasno obavljen, a blokada diferencijala jamči sigurnost.

Kada se spremnik napuni, rezni mehanizam će se automatski zaustaviti kako bi se izbjegle blokade, a moguće je koristiti i alarm koji će vas na to upozoriti. Pražnjenje spremnika vrlo je jednostavno - dovoljno je samo stisnuti gumb koji se nalazi kraj vozačevog sjedala, spremnik se diže i automatski otvara te se prazni u potpunosti. Rezni mehanizam se pokreće pomoću elektomagnetskog kvačila koje se aktivira pomoću spojke, a kao indikator da je aktivirano služi LED lampica. Parkirna disk kočnica aktivira se pomoću poluge pa operater može sići sa stroja, a motor ostaje raditi i dalje. U tom slučaju potrebno je isključiti rezni mehanizam.

FD280 kosilica opremljena je Robin Subaru Vanguard V-Twin OHV benzinskim motorom sa elektopokretačem, snage 14 hp i spremnikom goriva kapaciteta 8 l. Motor prati najnovije inovacije, razina buke je minimalna isto kao i emisije štetnih plinova, odlikuje se visokim performansama i smanjenom potrošnjom. To je profesionalni motor s ležajevima na radilici, uljnom pumpom, filterom ulja...

Čišćenje stroja također je vrlo jednostavno - rezno kučište je opremljeno spojkom pomoću koje se može podići i okrenuti okomito pa je dovoljno samo crijevo za vodu kako bi se očistilo, a u slučaju održavanja se dodatno skine pogonski remen. Također postoji mogućnost skidanja spremnika trave. Isto tako sve komponente motora dostupne su ili podizanjem sjedala ili spremnika trave.

Grillo FD280 kosilica opremljena je i kukom za vuču kako bi transport bio jednostavniji.

Svi Grillo proizvodi napravljeni su da da budu dugovječni. Sve komponente, od najjednostavnijih do najsloženijih napravljene su najkvalitetnijih materijala. Grillo u svoje strojeve stavlja samo najbolje svjetske motore. Ovaj model prošao prošao stroge testove kako bi se dokazala njegova pouzdanost (od pogonskog sustava do svih ostalih komponenti) Upravljač, sustav prijenosa, karter proizvedeni su u Grillu u Italiji. Za izradu su korišteni vrhunski materijali i tehnologija. Sve se to čini kako bi se postigla konstantna vrhunska kvaliteta.

Proces lakiranja Grillo strojeva provodi se dvije faze. U prvoj fazi se površine očiste i pripreme,  zatim se se nanosi prvi zaštitni premaz  koji izlaže visokoj temperaturi unutar komore. Prvi dio procesa jamči najbolju osnovu podlogu za daljnje tretiranje. Idući sloj sastoji se od laka koji se nakon tretiranja zapeče u komori na 190°C čime se dobije na karakterističnoj tvrdoći i sjaju.

Svi dijelovi montirani su s posebnom pažnjom za svaki detalj i testirani od strane stručnjaka. Završna inspekcija koja je obavljena na stroju znači da je motor pokrenut kako bi se provjerila njegova funkcionalnost. Sve navedene procedure u konačnici jamče visoku kvalitetu proizvoda

Dodatni priključci za kosilicu

Set za mulching

Iz kategorije