FD 450
FD 450
FD 450
FD 450
FD 450
FD 450
FD 450
FD 450
FD 450
FD 450

FD 450

Briggs & Stratton

Tehničke informacije

 • Motor: Briggs & Stratton 7220 Professional Series V-Twin
 • KW(KS): 13.5 (18)
 • Mjenjač: 1+1 R
 • Blokada diferencijala: Blokada diferencijala aktivira se pedalom
 • Težina: 400 kg
 • Radni zahvat: 119 cm
 • Zapremina motora: 656 ccm, 2 cilindra
 • Noževi: 3 rotirajuće oštrice
 • Dimenzje: 2680 mm /1190 mm / 1450 mm
 • Širina kosidbe: 119 cm
 • Kapacitet: 8000 m^2/h
 • Košara: 450 l

PDF katalozi


Zatražite ponudu ili se dodatno informirajte o proizvodu FD 450

Dodatni elementi (odaberite željene):FD 450

FD 450

Hidrostatska kosilica sa prednjim reznim mehanizmon, kapacitetom zapremnika za travu 450 l,  diferencijalom, visokih performansi i visoke kvalitete i u košnji u u skupljanju, to glavne su odlike Grillo FD450 kosilice. Spremnik za prikupljanje trave može se podići 150 cm, a ispružiti 50 cm čime istovar trave u kamion ili kontejner čini jednostavnim. Inovativan sistem rezanja ''Grillo overblow'' omogućuje brži protok zraka/trave u kanal što značajno povećava kapacitet skupljanja čak i kada je trava vlažna, a u isto vrijeme održava razinu buku minimalnom. S obzirom da je rezno kučište smješteno na prednjoj strani kosilice, imamo potpuni pregled područja koje kosimo, a isto tako možemo bez problema kositi ispod drveća ili grmova. Grillo FD450 kosilicom upravlja se pomoću volana, kompaktnih je dimenzija i ima vrlo mali radijus zakretanja što ga čini idealnim za profesionalnu upotrebu čak i na uskim mjestima.

Grillo  FD280 kosilica  rezni mehanizam sastoji se od dvije kontra rotirajuće oštrice sa strane i jedne centralne što je jedinstvena značajka ovog tipa kosilice. Pola prednjeg djela reznog mehanizma nije prekriveno zaštitnim poklopcem, to omogućuje precizno rezanje oko grmlja ili pod niskim granama, pa se smanjuje vrijeme koje bi inače proveli obavljajući taj posao ručnim trimerom ili kosilicom. Rezni mehanizam  ima prednja i bočna pojačanja.

Pogonski remen reznog mehanizma je trapezoidni, nije zupčasti, te u slučaju udarca, to neće biti oštećen. Maksimalna širina košnje je 113 cm, a visina virara od 25 mm do 90 mm i podešava se elektro gumbom uz vozačevo sjedalo. Rezni mehanizam sa skupljanjem se može zamjeniti malčing kitom koji je dostupan za ovu kosilicu. Rezna jedinica može se, prilikom transporta, podići.

S obzirom na inovativni sustav koji je Grillo razvio kako bi se pospjesio protok trave kroz tunel do spremnika, povećava kapacitet zapremnine koji iznosi 450 l. U zahtjevnim uvjetima npr. kada je tlo mokro, Grillo FD450 kosilica je nenadmašna. Čak i u jesenskom periodu kada je tlo prekriveno lišćem, ne dolazi do blokiranja.

Grillo FD280 kosilica je iznimno udobna za korištenje. Sjedalo je ergonomsko, podesivo isto kao i volan.Vrlo je okretna i ima radijus od samo 30 cm. Hidrostatskim prijenosom upravlja se pedalama, naprijed za kretanje unaprijed, a natrag za kretanje unatrag. Pogonska pedala opremljena je amortizerima kako bi se izbjegli nepravilni pokreti.

Zahvaljujući prilagodljivom reznom mehanizmu kvaliteta reza ostaje uvijek ista čak i na neravnom terenu. Kosilica postiže brzinu od 11 km/h i konstantno se može prilagođavati pa će vaš posao biti brzo i efikasno obavljen, a blokada diferencijala jamči sigurnost. Pokretni rezni mehanizam osigurava savršen rez čak i na valovitim. „plivajuća“ zadnja osovina, gume protiv klizanja, podešavanje tlaka rezne jedinice na tlu onemogućavaju da dođe do „skalpiranja“ površine. Podešavanje pritiska rezne jedinice na tlo vrši se pomoću ručke smještene ispod sjedala; sistemom za reguliranje i balansirane težine postiže se brza raspodjela težine na kotačima što čini stroj stabilnim na svim terenima. Gume su otporne na bušenje i iznimno čvrste.

Kada se spremnik napuni, rezni mehanizam će se automatski zaustaviti kako bi se izbjegle blokade, a moguće je koristiti i alarm koji će vas na to upozoriti. Pražnjenje spremnika vrlo je jednostavno - dovoljno je samo stisnuti gumb koji se nalazi kraj vozačevog sjedala, spremnik se diže i automatski otvara te se prazni u potpunosti.

Rezni mehanizam se pokreće pomoću elektomagnetskog kvačila koje se aktivira pomoću spojke. Parkirna disk kočnica aktivira se pomoću poluge pa operater može sići sa stroja, a motor ostaje raditi i dalje. U tom slučaju rezni mehanizam se automatski isključuje

FD450 kosilica opremljena je B&S 7220 Professional Series V-Twin benzinskim motorom sa elektopokretačem, snage 18 hp i spremnikom goriva kapaciteta 17 l. Motor prati najnovije inovacije, razina buke je minimalna isto kao i emisije štetnih plinova, odlikuje se visokim performansama i smanjenom potrošnjom. To je profesionalni motor s ležajevima na radilici, uljnom pumpom, filterom ulja...  Ispušni sistem "Grillo Super Silent" dizajnirao je Grillo a napravljen kako bi se buka smanjila na najnižu razinu. Udobno i veliko vozačevo sjedalo ergonomski je oblikovano i podesivo po visini.

Čišćenje stroja također je vrlo jednostavno - rezno kučište je opremljeno spojkom pomoću koje se može podići i okrenuti okomito pa je dovoljno samo crijevo za vodu kako bi se očistilo, a u slučaju održavanja se dodatno skine pogonski remen.

Rezna jedinica lako se može postaviti vertikalno a postoji i opcija za uklanjanje trave kanala dodatnih alata. Motor i pogonske komponente su lako dostupne za pregled ili servisiranje podizanjem podizanjem spremnika i sjedala. Grillo FD450 kosilica opremljena je i kukom za vuču kako bi transport bio jednostavniji.

Svi Grillo proizvodi napravljeni su da da budu dugovječni. Sve komponente, od najjednostavnijih do najsloženijih napravljene su najkvalitetnijih materijala. Grillo u svoje strojeve stavlja samo najbolje svjetske motore. Ovaj model prošao prošao stroge testove kako bi se dokazala njegova pouzdanost (od pogonskog sustava do svih ostalih komponenti) Upravljač, sustav prijenosa, karter proizvedeni su u Grillu u Italiji. Za izradu su korišteni vrhunski materijali i tehnologija. Sve se to čini kako bi se postigla konstantna vrhunska kvaliteta.

Proces lakiranja Grillo strojeva provodi se dvije faze. U prvoj fazi se površine očiste i pripreme,  zatim se se nanosi prvi zaštitni premaz  koji izlaže visokoj temperaturi unutar komore. Prvi dio procesa jamči najbolju osnovu podlogu za daljnje tretiranje. Idući sloj sastoji se od laka koji se nakon tretiranja zapeče u komori na 190°C čime se dobije na karakterističnoj tvrdoći i sjaju.

Svi dijelovi montirani su s posebnom pažnjom za svaki detalj i testirani od strane stručnjaka. Završna inspekcija koja je obavljena na stroju znači da je motor pokrenut kako bi se provjerila njegova funkcionalnost. Sve navedene procedure u konačnici jamče visoku kvalitetu proizvoda

Dodatni priključci za kosilicu

Set za mulching

 

Iz kategorije