GF 3DF
GF 3DF
GF 3DF
GF 3DF
GF 3DF
GF 3DF
GF 3DF
GF 3DF
GF 3DF
GF 3DF
GF 3DF

GF 3DF

Robin Subaru,Lombardini

Tehničke informacije

  • Motor: Robin Subaru,Lombardini
  • KW(KS): 6.1 (8.3) / 5.5 (7.5 )
  • Mjenjač: 3+ 3R, u uljnoj kupci
  • Blokada diferencijala: Da
  • Težina: 114 kg
  • Radni zahvat: 115 cm
  • Zapremina motora: 265 ccm / 349 ccm
  • Širina kosidbe: 115 cm s standardnim reznim mehanizmom

Zatražite ponudu ili se dodatno informirajte o proizvodu GF 3DF

Dodatni elementi (odaberite željene):GF 3DF

GF 3DF

Grillo GF3 DF je savršeno uravnotežena strižna motorna kosilica. Motor i P.T.O. (prijenos preko kardanskog vratila) su pozicionirani na takav način da omogućuju rad na nagibima. Težište kosilice je dizajnirano na način da se omogući manevriranje uz maksimalnu sigurnost u najzahtjevnijim uvjetima rada. Sustav blokade diferencijala i neovisnog kočenja na svakom kotaču zasebno osigurava okretnost stroja i  Kosilica ima tri brzine koje se mogu koristiti za košnju. Grillo GF3 DF kosilica je opremljena aktivnim konusnim kvačilom koje dostatno osigurava iznimnu sigurnost operatera. Robin Subaru EX27 OHC benzinski motor i  Lombardini 15LD350 dizelski motor, idealni su za košenje na padinama. Širok izbor priključaka koji se montiraju brzom spojkom čine Grillo GF3 kosilicu višenamjenskim strojem. 

Standardni rezni mehanizam GF3 DF kosilice je model "Tirol" sa 115 cm širine. Idealan je za rezanje svih vrsta trava i može se koristiti u rustikalnim područjima, voćnjacima i za košnju trave za stočnu hranu. CRANK MEHANIZAM je izgrađen korištenjem vrste premium čelika te je opremljen s mazalicama na svim povezanim dijelovima. Raspršivač trave je montiran na anti-vibracijske gume posebnog profila kako bi mogao raspršivati travu u najzahtjevnijim uvjetima, trava se reže, pada na tlo, a uz djelovanje kotača omogućuje se lakši nadzor pri kretanju stroja naprijed. Oštrice reznog mehanizma su izrađene od specijalnog čelika i fiksne sa posebnim 6 mm dugim zakovicama. Zubi reznog mehanizma su također izrađeni su od posebnog grijanog čelika kao bi se osigurao savršen rez. Zatezači oštrica su podesivi osiguravajući tako sukladnost između oštrice i zubi.

Dvostruka oštrica (117 cm)središnjeg reznog mehanizma ima mogućnost malčiranja i opremljena je sa dvije oštrice koje se kreću u suprotnim smjerovima. Takav sistem djelovanja znatno smanjuje vibracije na upravljaču kosilice prilikom košenje, osiguravajući optimalnu kvalitetu košnje u svim uvjetima. Zbog svojih karakteristika dvostruki središnji rezni mehanizam od 117 cm idealan je za rezanje u rustikalnim područjima, voćnjacima i pribavi trave za stočnu hranu. Raspršivač trave je montiran na anti-vibracijske gume posebnog profila kako bi mogao raspršivati travu u najzahtjevnijim uvjetima, trava se reže, pada na tlo, a uz djelovanje kotača omogućuje se lakši nadzor pri kretanju stroja naprijed. Oštrice reznog mehanizma su izrađene od specijalnog čelika. Zatezači oštrica  podesivi su te osiguravaju stalni sinhronicitet između oštrice i zubi.  

Standarni rezni mehanizam 127 cm može se prilagoditi i na širinu 110 cm sa crank mehanizmom. Ova kosilica idealna je košnju trave za stočnu hranu. Crank mehanizam je izgrađen korištenjem vrste premium čelika te je opremljen s mazalicama na svim povezanim dijelovima. Raspršivač trave je montiran na anti-vibracijske gume posebnog profila kako bi mogao raspršivati travu u najzahtjevnijim uvjetima, trava se reže, pada na tlo, a uz djelovanje kotača omogućuje se lakši nadzor pri kretanju stroja naprijed. Zubi reznog mehanizma imaju poseban oblik kako bi se osigurao savršen rez i izrađeni su od posebno grijanog čelika. Zatezači oštrica su podesivi osiguravajući tako sukladnost između oštrice i zubi. Za idealnu kombinaciju za savršen balans preporučamo rezni mehanizam od 127 cm u kombinaciji s dizelskim motorom Lombardini 15LD350.

Raspodjela težine u modelu GF3 osmišljena tako da se osigura stabilnost prilikom košnje na padinama. Kako bi se dodatno povećala stabilnost na nagibima imate mogućnost stavljanja produžetaka kotača do 24cm na kosilicu. Gume osiguravaju odlično prianjanje a upravljačke ručke su bočno podesive.

Grillo GF3 DF kosilica ima mehanički mjenjač u uljnoj kupci koji je smješten u aluminijskom kućištu lijevanom pod visokim pritiskom što je odlika kućišta visoke kvalitete. Kosilica je opremljena aktivnim konusnim kvačilom koje dostatno osigurava iznimnu sigurnost operater. Čim operater pusti ručke mjenjača kosilica će  automatski prestati s radom ali će motor nastaviti s radom. Kako bi se osigurala dodatna sigurnost ručka mjenjača opremljena je dvostrukom sigurnosnom kontrolom koja se može aktivirati samo s jedne strane.

Diferencijal povećava upravljivost kosilice i u kombinaciji sa kočnicama postiže se prianjanje kosilice uz tlo čak i na padinama. Dvije kočnice montirane na kotače također se aktiviraju polugama smještenim kod upravljača pa postoji mogućnost kočenja na samo jednom kotaču kako bi se pospješila zakretljivost. Osim što su poluge imaju funkciju blokade mogu se koristiti i kao kočnice za parkiranje koje će kosilicu zakočiti čak i na padinama. Blokadom diferencijala upravlja se pomoću T- poluge na upravljaču. 

Mjenjač ima šest brzina, 3 naprijed i tri unatrag i osmišljen je da se postigne idealna brzina za košenje - 1,1 km/h, 2,6 km/h i 4,3 km/h. Navedene brzine postiže s kotačima 4,00-8.Upravljačke ručke mjenjača postavljene su na anti-vibracijskim komponentama što uvelike amortizira vibracije i  osiguravajući optimalnu kvalitetu košnje u svim uvjetima. Upravljačke ručke podesive su i s bočnih strana što omogućava lakše upravljanje na padinama a mogu se podesiti i po visini kako bi se udovoljilo zahtjevima operatera. Istovremeno, upravljačke ručke mogu se i spustiti čime se znatno smanjuje veličina samog uređaja. Sustav za kontrolu na ručkama, kako i mjenjač brzina, smješteni su na praktičnim i dostupnim mjestima.

Kosilica GF3 DF isporučuje se s dva različita motorna pogona Robin Subaru EX27 OHC benzinski motor i Lombardini 15LD350 diesel motor; svi modeli imaju poteznicu za ručno startanje motora te su opremljeni opremljeni najnovijim tehnološkim inovacijama koje osiguravaju pouzdanost,  ekonomičnost i  visoke performanse.  GF3 DF motori su opremljeni su i stražnjim branikom. 

Uz ovaj model dolaze i brojni korisni priključci; rotaciona kosilica (75 cm) s kočnicom oštrice, kosu od 68 cm namijenjenu svim uvjetima, čak i zimskim, dasku za odstran snijega od 125 cm te razgrtač snijega od 70 cm.

Svi Grillo proizvodi napravljeni su da da budu dugovječni. Sve komponente, od najjednostavnijih do najsloženijih napravljene su najkvalitetnijih materijala. Grillo u svoje strojeve stavlja samo najbolje svjetske motore. Ovaj model prošao prošao stroge testove kako bi se dokazala njegova pouzdanost (od pogonskog sustava do svih ostalih komponenti) Upravljač, sustav prijenosa, karter proizvedeni su u Grillu u Italiji. Za izradu su korišteni vrhunski materijali i tehnologija. Sve se to čini kako bi se postigla konstantna vrhunska kvaliteta.

Proces lakiranja Grillo strojeva provodi se dvije faze. U prvoj fazi se površine očiste i pripreme,  zatim se se nanosi prvi zaštitni premaz  koji izlaže visokoj temperaturi unutar komore. Prvi dio procesa jamči najbolju osnovu podlogu za daljnje tretiranje. Idući sloj sastoji se od laka koji se nakon tretiranja zapeče u komori na 190°C čime se dobije na karakterističnoj tvrdoći i sjaju.

Svi dijelovi GF3 DF montirani su s posebnom pažnjom za svaki detalj i testirani od strane stručnjaka. Završna inspekcija koja je obavljena na stroju znači da je motor pokrenut kako bi se provjerila njegova funkcionalnost. Sve navedene procedure u konačnici jamče visoku kvalitetu proizvoda.

 

Iz kategorije