Prodaja i servis poljoprivrednih strojeva
 

FD 13.09 Stage5 4WD

Cijena na upit.

Grillo FD 13.09 komunalna kosilica vrhunac je tehnologije i performansi koje se mogu postići u tome razredu – hidrostatske komunalne kosilice sa sakupljačem.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 0,00kn

Dostupnost: Dostupno

Dobavljač: Grillo

Šifra: 85

Tagovi:  13.09stage54wdkomunalnistrojevioprema

Grillo FD 13.09 komunalna kosilica vrhunac je tehnologije i performansi koje se mogu postići u tome razredu – hidrostatske komunalne kosilice sa sakupljačem. Stroj ima trajni pogon na sva četiri kotača, vanjski prednji, rezni mehanizam, sakupljač trave koji se može podići do visine od 200 cm, dizelski motor snage 18,9kW/ 26HP i unutarnji radijus okretanja od samo 310 mm. Vrlo je lagano njome upravljati i iznimno je stabilna čak i u radu na nagibima. Svojim reznim mehanizmoom od 132 cm sa hidrauličnom turbinom zadovoljit će i potrebe najzahtjevnijih operatera koji očekuju visoku kvalitetu. Spremnik trave kapaciteta je 900 l, a kada se napuni, noževi se automatski zaustavljaju.

Prednji rezni mehanizam stroja omogućuje izvrsnu preglednost terena prilikom košnje, a lebdeće kučište daje pravilan i precizan rez čak i na valovitom tlu. Posebno se odlikuje kvalietom pri košnji više, mokre trave. Kučište je opremljeno sa dva suprotno rotirajuća noža sa okretljivim vrhovima kako bi se u slučaju udarca spriječila moguća oštećenja.

Visina košnje podesiva je u rasponu od 20mm do 100mm. Pokošena trava usisava se u hidrauličnu turbinu koja je zaštićena 'antistres ventilom'. Turbina je 350 mm širine u promjeru i opremljena je čvrstim čeličnim noževima. Vanjsko kućište sastoji se od dva lako zamjenjiva poklopca napravljena od čelika.

FD13.09 iznimno je efektivan u sakupljanju jesenjeg lišća. Sakupljač trave ima oscilirajući ispust koji omogućava ravnomjerno punjenje spremnika, a senzor na spremniku automatski će zaustaviti oštrice kada je spremnik pun time izbjegavajući blokadu sistema usisa.

Spremnik trave može se podići do visine od 210 cm i zatim istegnuti 50 cm čime pražnjenje u kontejner ili kamion čini lakšim.

FD13.09 ima vrlo visoku učinkovitost podjednako na velikim, otvorenim površinama poput parkova ili sportskih travnjaka tako i na manjim, neravnim površinama sa preprekama kao što su grmovi, drveće i sl... zahvaljujući svojem malom radijusu okretanja i iznimnoj manevarskim mogućnostima. Stroj se odlikuje i iznimnom stabilnošću čak i na neravnom terenu i na nagibima čemu pridonosi dobra raspodjela težine i blokada diferencijala koja osim automatskog uključivanja ima i opciju manualnog.

Inovativni konstantni pogon na sva četiri kotača preko hidraulične blokade diferencijala omogućava maksimalno prijanjanje bez proklizavanja i bez oštećivanja podloge (trave) čak i na valovitom tlu.

Grillo FD13.09 Stage5 4WD ima vrlo robusnu i snažnu šasiju, rezni mehanizam je pojačan na svim dijelovima koji su podložni trošenju, prilikom dizajna stroja korišten je veliki postotak visoko otpornog čelika, a komponente hidraulike su od vodećih svjetskih proizvođača.

Opremljen je Yanmar 3TNV82A Stage5 dizelskim motorom sa tri cilindra, snage 26 HP koji je montiran na gumeni izolacijski blok radi ugodnijeg rada. Motor ima vodeno hlađenje i 'samočisteći' hladnjak; ventilator može okrenuti smjer vrtnje kako bi se bolje uklonile nečistoće. Sustav je automatski i kontroliran je senzorom, ali isto tako se njime može upravljati i ručno.

Sjedalo stroja dizajnirano je ergonomski kako bi bilo što udobnije za operatora i spriječilo njegovo umaranje kod perioda dužeg rada na stroju. Široko je i udobno, ima mogućnost podešavanja i ima naslonjače za ruke.

Link na stranicu proizvođača: http://www.grilloagrigarden.co.uk/fd_1309_stage5_4wd

 

 

* Slika artikla je simbolična i ne mora odgovarati stvarnom izgledu.

Thumb File information
GRILLO_FD13.09 _STAGE5_4WD_le tak.pdf 3.13MB 143
Thumb File information
GRILLO_FD13.09 _STAGE5_4WD_le tak.pdf 3.13MB 143
Tehničke informacije
Motor Yanmar 3TNV82A Stage5; diesel motor
KW(KS) 18,9 (26)
Blokada diferencijala Automatsko i manualno pokretanje
Radni zahvat 1320 mm
Težina 1040 kg (bez rezne jedinice) / 1230 kg (s reznom jedinicom)
Zapremina motora 1331 ccm ; 3 cilindra
Dimenzije 3250 mm / 1410 mm / 1750 mm
Kapacitet 12000 m²/h / kapacitet zapremnika 900 L